Gyógytea vagy tabletta? Válassz jól!

– Bármi bajom volt gyerekkoromban, a nagymamám mindig teáztatott. Ennek eredményeként a tea fogalma nálam összemosódott a betegséggel, a rossz közérzettel, és emiatt a mai napig nem igazán szeretek teázni – vallja be őszintén a 34 éves Barbara.

– Holott a józan eszemmel pontosan tudom, hogy a gyógynövények hasznos hatóanyagai segíthetnek a szervezetünknek megbirkózni a különböző fertőzésekkel. Manapság amúgy is jobban tesszük, ha például egy egyszerű felfázás miatt előbb a természet patikájához fordulunk, ahelyett, hogy rögtön antibiotikumhoz nyúlnánk. Elvégre az antibiotikumok túlzott használata károsíthatja a szervezet természetes baktériumait, például a bél- vagy a hüvelyflórát. Ráadásul a világban egyre nagyobb problémát okoz az antibiotikum-rezisztencia, ami ugyancsak a túlzott antibiotikum-fogyasztásra vezethető vissza.

Nemrég sajnos csúnyán felfáztam. Folyton pisilnem kellett, és a vizeletürítés csípő, égő érzést is okozott. Gyorsan utánanéztem, milyen gyógynövény lehet hatásos a hólyaghurutot okozó bacikkal szemben. Mint kiderült, több növény is termel antibakteriális hatású anyagokat, ám húgyúti fertőzésekre csak olyan alkalmazható sikerrel, amelynek hatóanyaga kifejezetten a vesén át ürül ki a szervezetből. Így találtam rá a medveszőlőlevélre.

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú gyógynövényes készítmény

Húgyúti panaszokra ezt a gyógynövényt már évszázadok óta alkalmazzák sikerrel a népi gyógyászatban, és antibakteriális hatása immár tudományosan, klinikai vizsgálatokkal is igazolt. Az viszont kicsit megijesztett, hogy szinte mindenütt azt olvastam, hogy a medveszőlőlevél-tea fanyar, kesernyés ízű, amit ezért sokan nem szívesen fogyasztanak, ráadásul gyomorirritációt, émelygést, hányingert, hányást is okozhat. A gyerekkori emlékekhez fűződő idegenkedésem miatt szinte biztos voltam benne, hogy bármennyire is megbízom a medveszőlőlevél hatásosságában, én ezt a teát valószínűleg képtelen lennék meginni…

Hatalmas megkönnyebbülést okozott viszont, amikor kiderült, hogy a medveszőlőlevél hasznos hatóanyagát egy recept nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer, az Urzinol tabletta magas koncentrációban tartalmazza. Különösen megnyugtató volt számomra, hogy az Urzinol gyógyszer minősítésű, tehát a hatóságok által ellenőrzött, engedélyezett készítmény, aminek így garantált a hatóanyag-tartalma is. Tabletta formában pedig az egyszerű gyógynövénytea kellemetlen ízétől és gyomorirritációtól sem kell tartanom.

Megvettem tehát a patikában az Urzinolt, és nem csalódtam: a szedése nem okozott rossz élményeket, és a felfázásos tüneteim is hamarosan enyhültek.

 akut hólyaghurut kezelésére

Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer, igazolt húgyúti fertőtlenítő hatással:

  • a gyógynövény összetevő bizonyított gyulladáscsökkentő, antibakteriális és enyhe vízhajtó hatású

  • az első tünetek jelentkezésekor elkezdett terápia néhány napon belül eredménnyel jár

  • a tablettával elkerülhető a gyógynövényből készült tea fogyasztásával járó, az emésztőrendszert irritáló hatás

Az Urzinol tabletta medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz:

  • a medveszőlőlevél az egyik legismertebb és leginkább bevált húgyúti fertőtlenítő

  • a medveszőlőlevél hatóanyagának baktericid, azaz baktériumölő hatását 74 különféle, húgyúti fertőzésben szerepet játszó kórokozó ellen igazolták

  • nagy előnye, hogy antibakteriális hatóanyagaival szemben nem alakul ki rezisztencia

Medveszőlőlevél­kivonat-tartalmú,
vény nélkül kapható
hagyományos növényi gyógyszer