Légy óvatos: nyáron is felfázhatsz!

Tévhit, hogy felfázni csak hidegben, vagy a hűvös felületen üldögéléstől lehet. A hólyaghurut akár a legmelegebb kánikulában is utolérhet bennünket. A betegséget ugyanis baktériumfertőzés okozza, a hideg legfeljebb „rásegít” a bajokra, hiszen ha kihűl az altestünk, máris fogékonyabbak leszünk a betegségekre.

Balatoni álomból rémálom?

– A hosszas tavaszi bezártság után az idén alig vártam a Balatoni nyaralást, aztán egy felfázás kis híján mindent elrontott! – panaszolja a 32 éves Nikoletta. – Már a második napon éreztem, hogy sokszor kell pisilnem, a vizeletem csíp és rossz szagú, ráadásul a hasam is elkezdett görcsölni. Csakis a nedves fürdőruhám lehetett a bűnös, ugyanis elkövettem azt a hibát, hogy strandolás után nem cseréltem le szárazra. Pedig tudom, hogy az intim területet nem szabad sokáig nyirkosan tartani, hiszen a nedves-párás közeg ideális a kórokozók szaporodásához. Ha pedig a baktériumok belesodrónak a húgycsőbe, abból bizony rövid úton kialakulhat hólyaghurut.

Légy óvatos: nyáron is felfázhatsz!
Segítség a természet patikájából

Még szerencse, hogy mindig van az úti patikámban Urzinol tabletta, amit a felfázás kezdeti tüneteit észlelve azonnal el is kezdtem szedni. Az Urzinol a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazó hagyományos növényi gyógyszer, és ha időben alkalmazzuk, akkor legyőzhetjük vele a hólyaghurutot, még mielőtt antibiotikumra lenne szükség. A medveszőlőlevél ugyanis igazoltan antibiotikus hatású gyógynövény, amelynek hasznos hatóanyagait az Urzinol tabletta koncentrált formában tartalmazza. A gyógyszer szedése mellett természetesen sok folyadékot is kell inni, hogy a lehető legalaposabban „átmossuk” a húgyutakat.

Hála az Urzinolnak, hamarosan enyhültek a felfázásos tüneteim!