Gyakori felfázás változókorban?

A menopauzához közeledve a legtöbb nő érzi, hogy a teste egyre több és több törődést igényel. Különösen igaz ez az intim területek egészségének védelmére, hiszen a kor előrehaladtával fogékonyabbá válhatunk egyebek között a felfázásra is.

Mi hajlamosít a hólyaghurutra negyven fölött?

A felfázást, avagy hólyaghurutot nem közvetlenül a hideg okozza, hanem baktériumfertőzés, ami azért alakulhat ki könnyebben negyven fölött, mert ilyenkor általában elkezd csökkenni a női hormonok szintje, ami befolyásolja az intim szövetek állapotát is. Köztudott, hogy változókorban a hüvely szárazabbá, érzékenyebbé válik, és hámszövetek sorvadása pedig a vagina mellett a húgyutakat ugyanúgy érinti. A gyengülő, elvékonyodó szövetek értelemszerűen hajlamosabbak a fertőzésekre, emiatt a hólyaghurut is könnyebben alakulhat ki.

Hólyaghurut alatt barátnő a bajban

Ezek a hólyaghurut tünetei negyven fölött?

A felfázás jellegzetes tünete a gyakori vizelési inger, a csípő, égő érzés pisiléskor, és alhasi görcsök is jelentkezhetnek. A hirtelen fellépő panaszokat tanácsos mielőbb kezelni, mert ha időben cselekszünk, akár gyógynövények segítségével is visszaszorítható a betegség, vagyis elkerülhetjük az antibiotikum-szedést.

A patikában recept nélkül kapható Urzinol tabletta hasznos segítségünkre lehet a felfázás korai tüneteinek kezelésében. Ez a hagyományos növényi gyógyszer a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. A medveszőlőlevelet a népi gyógyászatban már régóta alkalmazzák húgyúti panaszokra, a gyógynövény antibakteriális hatását pedig klinikai vizsgálatok is igazolták

Így kerülhetjük el a hólyaghurutot

A legjobb persze a bajt megelőzni, ezért is fontos például, hogy negyven fölött már semmiképpen ne feledkezzünk meg a mindennapi bőséges folyadékfogyasztásról. Így ha netán kórokozó kerül is a húgyutakba, a rendszeres vizeletürítéssel nagyobb eséllyel tudunk megszabadulni tőle, még mielőtt komolyabb bajt okozna. Az elfogyasztott folyadék lehetőleg cukor- és alkoholmentes legyen, sőt a tiszta víznél talán nincs is jobb!

Sok nőre jellemző viszont, hogy például idegen helyen nem hajlandó kimenni pisilni, holott a vizelet tartogatásával csak segítjük a kórokozók elszaporodását. Győzzük hát le ezt a rossz szokást, az intim egészségünk hálás lesz érte!

Urzinol akut felfázás kezelésére

Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer:

N

a gyógynövény összetevő bizonyított húgyúti gyulladáscsökkentő, antibakteriális és enyhe vízhajtó hatású*

N

a felfázás tüneteinek jelentkezésekor elkezdett terápia néhány napon belül eredménnyel járhat

N

a tablettával elkerülhető a gyógynövényből készült tea fogyasztásával járó, az emésztőrendszert irritáló hatás

N

a medveszőlőlevél az egyik legismertebb és leginkább bevált gyógynövény felfázásra

N

a medveszőlőlevél hatóanyagának baktericid, azaz baktériumölő hatását 74 különféle, húgyúti fertőzésben szerepet játszó kórokozó ellen igazolták**

N

nagy előnye, hogy antibakteriális hatóanyagaival szemben nem alakul ki rezisztencia

Urzinol doboz

Medveszőlőlevél­kivonat-tartalmú,
vény nélkül kapható
hagyományos növényi gyógyszer

Blogok

Lányok, divat, felfázás!

Lányok, divat, felfázás!

Lányok, divat, felfázás!Nem bűn, ha jól akarsz kinézni, de ha mostanság is csupasz lábszárral vagy kilógó derékkal flangálsz az utcán, könnyen...

bővebben

*Assesment report on Arctostaphylus uva-urse (L9 Spreng, folium, EMA/HMPC/573462/2009, review of 24.01.2012; Michinori Kubo et al Yakugaku Zasshi 110 (1) 59–67, 1989; Hideaki Matsuda et al Yakugaku Zasshi 112 (9) 673–677, 1992; S Garcia et al Zeitschrift für Phytotherapie 2010, 31: 95–97, https://doi.org/10.1055/s-0030-1247652

**Kedzia B, Wrocinski T, Mrugasiewicz K, Gorecki P, Grzewinska H. Antibacterial action of urine containing arbutin metabolic products. Med Dosw Mikrobiol 1975; 27: 305–14.