Gyakori felfázás változókorban?

A menopauzához közeledve a legtöbb nő érzi, hogy a teste egyre több és több törődést igényel. Különösen igaz ez az intim területek egészségének védelmére, hiszen a kor előrehaladtával fogékonyabbá válhatunk egyebek között a felfázásra is.

Mi hajlamosít a hólyaghurutra negyven fölött?

A felfázást, avagy hólyaghurutot nem közvetlenül a hideg okozza, hanem baktériumfertőzés, ami azért alakulhat ki könnyebben negyven fölött, mert ilyenkor általában elkezd csökkenni a női hormonok szintje, ami befolyásolja az intim szövetek állapotát is. Köztudott, hogy változókorban a hüvely szárazabbá, érzékenyebbé válik, és hámszövetek sorvadása pedig a vagina mellett a húgyutakat ugyanúgy érinti. A gyengülő, elvékonyodó szövetek értelemszerűen hajlamosabbak a fertőzésekre, emiatt a hólyaghurut is könnyebben alakulhat ki.

Ezek a hólyaghurut tünetei negyven fölött?

A felfázás jellegzetes tünete a gyakori vizelési inger, a csípő, égő érzés pisiléskor, és alhasi görcsök is jelentkezhetnek. A hirtelen fellépő panaszokat tanácsos mielőbb kezelni, mert ha időben cselekszünk, akár gyógynövények segítségével is visszaszorítható a betegség, vagyis elkerülhetjük az antibiotikum-szedést.

Segít a medveszőlőlevél
Gyakori felfázás változókorban?

A patikában recept nélkül kapható Urzinol tabletta hasznos segítségünkre lehet a felfázás korai tüneteinek kezelésében. Ez a hagyományos növényi gyógyszer a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. A medveszőlőlevelet a népi gyógyászatban már régóta alkalmazzák húgyúti panaszokra, a gyógynövény antibakteriális hatását pedig klinikai vizsgálatok is igazolták

Így kerülhetjük el a hólyaghurutot

A legjobb persze a bajt megelőzni, ezért is fontos például, hogy negyven fölött már semmiképpen ne feledkezzünk meg a mindennapi bőséges folyadékfogyasztásról. Így ha netán kórokozó kerül is a húgyutakba, a rendszeres vizeletürítéssel nagyobb eséllyel tudunk megszabadulni tőle, még mielőtt komolyabb bajt okozna. Az elfogyasztott folyadék lehetőleg cukor- és alkoholmentes legyen, sőt a tiszta víznél talán nincs is jobb!

Sok nőre jellemző viszont, hogy például idegen helyen nem hajlandó kimenni pisilni, holott a vizelet tartogatásával csak segítjük a kórokozók elszaporodását. Győzzük hát le ezt a rossz szokást, az intim egészségünk hálás lesz érte!