Barátnő a bajban

El kell ismernem kávéfüggőségemet. Véget nem érő felfedezést folytatok az aprócska magból sajtolt nedűért és kipróbálok minden különlegességet. Ha csak nem jön közbe valamilyen váratlan esemény…

megiusult-kavezas

A minőségi fekete iránti elkötelezettségemet még a szürke hétköznapokban sem adom alább. Éppen ezért Petra barátnőmmel mindig összekötjük lélekbúvár traccspartinkat egy zamatos, gőzölgő kávéval, és igyekszünk újabb helyeket felfedezni, ahol ínyenc igényeinket minden tekintetben kielégítő költeményeket kortyolhatunk. Történt legutóbb, hogy egy, a városon kívül eső bevásárlóközpontban beszéltük meg a szombat délelőtti randit. Éppen kerestem a szóban forgó vendéglátóhelyet, mely diszkréten bújt meg egy félreeső sarkon, amikor megcsörrent a telefonom.

„Halló, halló, merre vagy?” – csiripeltem vidáman. A vonal másik végén sírásba hajló hang válaszolt: „Ne haragudj, nem tudok menni, valami nincs rendben velem…” „Mégis, mi a baj?” – tudakoltam barátnőmtől. „Azt hiszem, felfáztam! Reggel óta tíz percenként járok a WC-re, és a hasam is görcsöl ilyenkor. Nem merek elindulni itthonról, mert nem tudom, mikor tör rám a következő pisilési inger!” – válaszolta kimerülten.

Úton a segítség

Mikor tisztáztuk, hogy Petra éppen egy hólyaghurutos epizód kezdetén van, megkönnyebbülten sóhajtottam, és azonnal eszembe jutott, hogy nekem mi hozott enyhülést egy hasonló esetben. „Próbáld ki az Urzinol tablettát!” – biztattam. Figyelj, ne aggódj, feküdj le, igyál, amennyit bírsz, és fél órán belül ott vagyok a gyógyszerrel!”- nyugtattam meg kissé meggyötörtnek tűnő barátnőmet. Épp ekkor sétáltam el egy hatalmas zöld kereszt mellett, amely a patikát hirdette. Hamarosan az Urzinol tablettával a táskámban csöngettem Petra lakásán. „Ó, drágám, én is ismerem a hólyaghurut nehézségeit, de az Urzinol nekem tényleg segített! Egy gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatásáról ismert gyógynövény, a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazza. Hólyaghurut esetén régóta használják, mert enyhíti a betegség kezdeti tüneteit, így csökkenti majd a fájdalmat és remélhetőleg a WC-re is kevesebbszer kell majd menned!” – hadartam. Barátnőm megadóan vette be a gyógyszert.

Jóra fordulnak a dolgok!

Petra esti rövid üzenete arról szólt, valóban jobban lett. Másnap délután a telefonban már nem győzött hálálkodni a segítségemért. Azért a lelkére kötöttem, pár napig még folytassa a tabletta szedését és ne feledkezzen meg a bőséges folyadékfogyasztásról sem. Ha pedig nem gyógyul meg, forduljon orvoshoz a panaszaival. Azért megbeszéltük a soron következő hétvégi találkozót is, bízva, hogy ezt a feketézést már nem hiúsítja meg egy banális felfázás!

 akut hólyaghurut kezelésére

Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer, igazolt húgyúti fertőtlenítő hatással:

  • a gyógynövény összetevő bizonyított gyulladáscsökkentő, antibakteriális és enyhe vízhajtó hatású

  • az első tünetek jelentkezésekor elkezdett terápia néhány napon belül eredménnyel jár

  • a tablettával elkerülhető a gyógynövényből készült tea fogyasztásával járó, az emésztőrendszert irritáló hatás

UZ_doboz

Medveszőlőlevél­kivonat-tartalmú,
vény nélkül kapható
hagyományos növényi gyógyszer